چسب کاشی
چسب کاشی
چسب کاشی چیست و چه کاربردی دارد؟
چسب کاشی یک نوع چسب است که برای نصب کاشی و سرامیک بر روی سطوح استفاده میشود. این چسبها معمولاً از مواد شیمیایی مانند پلیمرها، اپوکسی و سیمان تشکیل شده اند. همچنین یکی از متریال های جدید و نوین است که امروزه در صنعت ساختمان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این چسبهای کمک می کند تا اتصال کاشی ها و سرامیک های مختلف به راحتی انجام شود.
این چسب به عنوان یک نوع چسب، برای چسباندن کاشی و سرامیک به سطوح مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع چسب عمدتاً از پلیمرهای پی ویآ (PVA) تهیه میشود که به دلیل خواص چسبندگی و اتصال قوی به سطوح مختلف، برای چسباندن کاشیهای دیواری و کفی مناسب هستند.
بهترین نوع چسب کاشی باید دارای خصوصیاتی باشد که باعث تثبیت کاشی به سطح بشود و در عین حال باعث برداشتن آسان کاشی در صورت نیاز شود. برای استفاده از چسبهای کاشی بهتر است به دستورالعمل تولید کننده رعایت شود و توصیه میشود که از چسب کاشی با کیفیت و معتبر استفاده شود.
چسب کاشی یک نوع سیمان پرتلند غیرآلی پلیمری بوده که با ذرات دانهای و مواد شیمیایی ، اصلاح شده است . این چسب ها قادر به اتصال سطوح دو ماده یا مصالح به یکدیگر می باشند.
در انتخاب چسب کاشی باید به چند عامل توجه شود، از جمله نوع سطح، نوع کاشی، زمان خشک شدن چسب، و میزان مقاومت در برابر آب و شرایط محیطی دیگر.
همچنین برای نصب کاشی در سطوح خارجی، باید از چسبهای کاشی ضد آب و مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی استفاده کرد. به طور کلی، چسبهای کاشیهایی که مقاومت بالایی در برابر حرارت و تغییرات دمایی دارند، برای نصب کاشی در سطوح داغ و مرطوب مناسب هستند.
چسب کاشی دو نوع است، چسب کاشی پودری و خمیرهای مخلوط آماده.
تفاوت در این است که چسب های پودری باید تا زمانی که دوغاب شود با آب مخلوط شود که مقداری از وقت و تلاش شما را می گیرد؛ در حالی که خمیرهای مخلوط آماده به طور مستقیم استفاده می شوند که استفاده از آن ها را واقعا آسان می کند.
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم دو روش کاملا متفاوت برای نصب کاشی ها وجود دارد. این دو روش عبارتند از روش نصب خشک و روش نصب دوغابی.
برای تهیه ی دوغاب کاشی از سیمان، آب و مواد افزودنی دیگر بهره می برند. به طور کلی باید بگوییم تهیه ی دوغاب بیشتر بستگی به محل نصب کاشی دارد.
زمانی که کاشی ها را در حمام و سرویس بهداشتی نصب می کنند. دوغاب ریزی منجر به عدم نفوذ آب به لایه های زیرین می گردد.
البته با گذشت زمان باید فرایند دوغاب ریزی مجددا انجام گیرد تا دوغاب از دست رفته جایگزین گردد. این در حالی است که حین نصب خشک کاشیها از چسبهای کاشی استفاده می شود.
دیگر ویژگی مثبت کاشی ها نصب آسان و بدون دغدغه ی آن ها می باشد، این امر در صورت استفاده از چسب کاشی پودری بیشتر جلوه می کند. کاشی ها نسبت به سایر مواد و ابزار مشابه خود در طراحی داخلی ساختمان از دوام بالاتری برخوردار می باشند.
کاشی ها با توجه به دوام بالایی که دارند و نیز با توجه به مقاومت فوق العاده ای که دارند به مراقبت خاصی نیازمند نیستند.
انواع چسب کاشی
انواع چسبهای کاشی که در این روز ها در بازار یافت میشود شامل دونوع چسب کاشی خمیری، و چسب کاشی پودری می باشد.
چسب کاشیای پودری: از چسبهای کاشیهای برای استفاده در کف به کار می رود که به شکل پودری و خشک است. تهیه و تولید این نوع چسب به شکل مخلوط شدن با آب می باشد. همچنین با توجه به فرمول ویژهای که در ساخت آنها به کار رفته است، پس از خشک شدن، در برابر آب کاملا غیر قابل نفوذ میشود در نتیجه از استحکام بالایی بهرمند می شود.
چسبهای کاشی خمیری: چسبهای خمیر از قبل آماده شده و دیگر لازم نیست هیچ ماده ای به آن اضافه کنیم. کاربرد آن برای چسباندن کاشی و سرامیک بر روی دیوارهای گچی ، بتنی ، سیمانی ، سطوح قدیمی کاشیکاری شده و ….است. چسب خمیری هم بعد از خشک شدن از استحکام بالایی بهرمند است.
نصب کاشی ها
به کمک این چسب موجب می شود از هدر رفتن انرژی و زمان کاست. استفاده از چسبهای کاشی از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه می باشد. دلیل این امر نیز قدرت چسبندگی بالای آن است. به دلیل قدرت بالای چسبندگی، از مقدار کمتری نسبت به ملات برای نصب کاشی می توان استفاده نمود.
این ویژگی موجب هزینه کمتری برای نصب کاشی ها خواهد شد. همچنین نصب کاشی ها از طریق چسبهای کاشی برخلاف روش دوغابی به تخصص چندانی نیاز ندارد و به آسانی نصب می شود. چسب کاشی بعد از این که به طور کامل خشک شد مقاومت بسیار بالایی پیدا خواهد کرد.
این چسب ها با مقاومت بالایی که دارند حتی منجر به استحکام و مقاومت بالای مصالح در مقابل فشار زیاد و پدیده های طبیعی مثل زلزله می گردند. برای استفاده از روش نصب خشک کاشی ها در حمام و سرویس های بهداشتی نیز هیچ جای نگرانی وجود ندارد.
ویژگی های چسب کاشی
- چسبهای کاشی چسبندگی فوق العاده بالایی دارند و در برابر آب و رطوبت مقاومند به همین دلیل از چسب کاشی برای محیط های مرطوب مانند سرویس بهداشتی امورد استفاده قرار داده می شوند.
- چسبهای کاشی پس از سخت شدن و گذشت زمان دچار ترک خوردگی نمی گردند
- با استفاده از چسب کاشیهای سرعت بالاتری در انجام کار خواهید داشت
- چسب سرامیک و کاشی در برابر لغزش با دوام می باشد.
مواد اولیه استفاده شده در ساخت چسب کاشی، ویژگیهای مختلفی را به آن میبخشند:
این پلیمرها عموماً برای ایجاد چسبندگی مناسب و انعطافپذیری در چسب کاشی استفاده میشوند. پروپیلن، وینیل استات و رزینهای سینتیک معمولاً در ترکیبات چسب کاشی به کار میروند.
برخی از مواد شیمیایی مانند آنتیفومها برای جلوگیری از تولید حبابها و کاهش خلاء هوا در فرمولاسیون چسب کاشی استفاده میشوند. همچنین، مواد ایجاد کننده چسبندگی قویتر، مانند کروسلینکرها، نیز برای افزایش عملکرد چسب کاشی به کار میروند.
حلالها به عنوان رقیقکنندهها در چسب کاشی استفاده میشوند و برای تهویه و خشک شدن سریع تر چسب کاشی بکار میروند. معمولاً الکلها و اترها از جمله حلالهای استفاده شده در چسبهای کاشی هستند.
برخی از مواد روانکننده در فرمولاسیون چسب کاشی ممکن است استفاده شوند تا ضخامت را مناسب کنند و چسب را آماده به استفاده کنند.
کاشی ساختمان ها
کاشی ها نسبت به سایر مواد و ابزار مشابه خود در طراحی داخلی ساختمان از دوام بالاتری برخوردار می باشند. در نتیجه کاشیها با توجه به دوام بالایی که دارند و نیز با توجه به مقاومت فوق العاده ای که دارند به مراقبت خاصی نیازمند نیستند، و باید با چسب مخصوص خود مانند چسب کاشی خمیری و چسبهای کاشیا پودری چسبانده می شود.
زیرا در چنین مواردی از چسبهای کاشیهای ضد آب و چسب سنگ استفاده می شود. چسبندگی بالایی که در چسبهای کاشی وجود دارد به علت وجود مواد و عناصر موجود در آن می باشد.
برخی مواد به کار رفته در چسبهای کاشی عبارتند از سیمان پرتلند غیر آلی، ماسه های بسیار ریز و دیگر افزودنی های با چسبندگی بالا. البته ویژگی منحصر بفرد تمام این مواد و عناصر، سبک بودن آن ها است.
در شرکت نگین تجارت فردوس با استفاده از انواع اپوکسی مخصوص سنگ و محصولات مگاپوکسی بهترین نما ها و پروژه ها را ساخته و تحویل صاحبان پروژه می دهد.
شرکت نگین تجارت از بهترین شرکت ها در زمینه مصالح ساختمانی و مگاپوکسی و اپوکسی در ایران می باشد، و تا به امروز بهترین پروژه ها را بر جای گذاشته است.